Categorieën
Cursussen

KRACHTTRAINING VOOR HARDLOPERS

Krachttraining is belangrijk voor hardlopers, maar iedereen heeft er baat bij. Sinds een paar weken ben ik gecertificeerd fitnessinstructeur en binnenkort ga ik naast de hardlooptrainingen ook krachttrainingen geven. Dit doen we in circuitvorm. Een circuit bestaat uit 8 stations met verschillende oefeningen, die je een bepaalde (korte) tijd uitvoert. Na elk station draai je door naar de volgende oefening. We trainen onze armen, benen, core en ook een beetje cardio. Lekker afwisselend dus! Deze training is geschikt voor alle leeftijden en elk fitnessniveau en zal altijd uitdagend zijn.

Op zaterdag 4 maart om 10.30 uur geef ik in het Flevopark een speciale introductietraining tegen een gereduceerd tarief van 5 euro. Meld je hieronder snel aan om te kijken wat circuittraining precies inhoudt en of het iets voor je is. Er zijn 16 plekken en vol = vol!

Categorieën
Cursussen

Start nieuwe hardloopcursus!

Aanstaande woensdag, 19 januari, starten we met de nieuwe cursus voor gevorderde lopers op Java eiland. Kun jij ca. 30 minuten of 5 km achter elkaar lopen en wil je sneller worden of opbouwen naar een 10 km? Schrijf je dan snel in!

Tijdens de training zullen we vooral focussen op loopscholing (voor een betere loophouding- en techniek) en intervaltraining (om de snelheid te verhogen). Daarnaast zullen we af en toe een duurloopje doen.

Let op: het inschrijfformulier leek de afgelopen week niet helemaal goed te werken, dus als je nog geen reactie hebt ontvangen, meld je dan nog een keer aan!

Tot woensdag 😀

Categorieën
Cursussen

Afsluiting najaarscursus bij Pre-Run in Egmond

Op zaterdag 11 december vertrokken we met de Flevoparkgroep naar Egmond-Binnen voor de 8km tijdens de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon. Het was een prachtige zonnige dag en iedereen had er enorm veel zin in, ondanks de zenuwen die steeds erger werden naarmate we Egmond naderden. Voor veel lopers was dit de eerste keer dat ze 8km achter elkaar zouden lopen, en dat op een uitdagend parcours dat allesbehalve vlak was…

Toen iedereen door de coronacheck was en de startnummers waren opgespeld, deden we met z’n allen een korte warming-up. Al snel klonk het startschot en vol enthousiasme kwam het lange lint lopers in beweging. Het parcours was pittig, maar iedereen kwam lachend over de finish. Er werden zelfs hele snelle tijden gelopen!

Nadat we nog even hadden nagepraat en iets hadden gedronken, keerden we met een voldaan gevoel terug naar Amsterdam. Dit smaakt zeker naar meer, dus in 2022 gaan we een mooie 10km wedstrijd uitzoeken 🙂

Na de finish in Egmond-Binnen
Categorieën
Cursussen

Start najaarscursussen in september

Na een paar weken vakantie om goed uit te rusten en te herstellen, zijn we nu helemaal klaar voor de start van de nieuwe cursussen. Op woensdag 1 september gaat de najaarscursus van start voor de halfgevorderde groep, geschikt voor lopers die ongeveer een half uur achter elkaar kunnen lopen. Tijdens de trainingen zullen we vooral focussen op het verbeteren van de snelheid door middel van intervallen, waarbij extra aandacht wordt besteed aan looptechniek.

De najaarscursus omvat 15 trainingen en loopt tot half december.

Meld je snel aan, dan zien we je op 1 september!

start najaarscursus hardloopgroep
Categorieën
Cursussen

We gaan weer starten!

Eindelijk is het zover: de nieuwe cursussen gaan van start in de week van 3 mei. Als je je nog niet hebt aangemeld, doe dit dus snel!

Er is een nieuwe beginnersgroep op dinsdagavond en een nieuwe gevorderdengroep op woensdagavond. We trainen in tweetallen tot we weer in groepjes van vier mogen lopen. Daarbij zullen we iets meer circuitjes doen en de duurloopgroepen vertrekken een paar minuten na elkaar om voldoende afstand te houden.

Het zal even puzzelen worden, maar met z’n allen moet het lukken om veilig te blijven trainen. Houd onderling goed afstand (ook bij het verzamelen!) en kom niet trainen als je klachten hebt of als iemand uit je gezin klachten heeft. Denk aan je trainingsmaatjes en neem geen risico.

Tot snel!

Categorieën
Cursussen

Update trainingen na persconferentie

Afgelopen dinsdagavond, 13 oktober, zijn er tijdens de persconferentie over het coronavirus nieuwe maatregelen afgekondigd die ook invloed hebben op het sporten in teamverband. Het gaat om de volgende regels:

  • Sporten mag alleen op 1,5 meter afstand van anderen.
  • Sport alleen. Of in een team van maximaal 4 mensen.
  • Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Dit geldt voor mensen van 18 jaar en ouder.

Het goede nieuws is dat:

Voor buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en de buitenruimte dat toelaat. Er moet een duidelijke afbakening zijn tussen de groepjes en zij mogen niet mengen.

Voor onze trainingen zal er daarom ook het een en ander moeten veranderen. Vanaf donderdag 15 oktober worden de groepen opgesplitst in groepjes van maximaal 4 lopers. Deze groepjes blijven de hele training hetzelfde en houden altijd minstens 10 meter afstand van elkaar. Binnen de groepjes geldt nog steeds de afstand van 1,5 meter tussen de lopers. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt dus bij de lopers. Spreek je medelopers hier ook op aan!

We zullen iets meer circuitjes doen en de duurloopgroepen vertrekken een paar minuten na elkaar om voldoende afstand te houden. Het zal even puzzelen worden, maar met z’n allen moet het lukken om veilig te blijven trainen.

Tot slot willen we nog benadrukken om écht niet naar de training te komen als je (lichte) klachten hebt of iemand uit je gezin klachten heeft. Denk aan je trainingsmaatjes en neem geen risico.

Blijf veilig! ??

https://runningheads.nl/wp-content/uploads/2020/10/IMG_3758.mov

Zaterdagochtendtraining in het Flevopark: HIIT X RUNNING

Categorieën
Cursussen

Jerusalema Challenge

Vorige week werd ik door een collega-trainer uitgedaagd om met één van mijn groepen de Jerusalema Challenge te doen. Natuurlijk gingen wij die uitdaging aan!

Gisteravond deden we met de Beginners-groep in plaats van de gebruikelijke warming-up deze dans-challenge. De choreografie is gelukkig redelijk eenvoudig en snel aan te leren, zelfs voor hardlopers 😉

Na het dansje was iedereen lekker opgewarmd en konden we gaan lopen, want dat is toch wat wij het liefste doen…

Categorieën
Cursussen

Afsluiting zomercursus

De laatste training…

Na 3 maanden hard trainen was het voor onze lopers uit de beginnersgroep tijd voor de grote test: 20 minuten achter elkaar hardlopen. Een beetje spannend wel, maar het weer was perfect en iedereen voelde zich goed. We begonnen met een korte warming-up en daarna werden de horloges aangezet voor het rondje om de IJhaven. Het beklimmen van de Jan Schaeferbrug halverwege vormde nog een extra uitdaging. Gelukkig konden we daarna met de wind in de rug over de kade teruglopen. Iedereen hield het vol tot het eindsignaal ging en toen was het tijd voor een welverdiend drankje en natuurlijk het overhandigen van de certificaten!